Що потрібно знати про буксирування автомобіля?

Буксирування автомобіля тільки з першого погляду здається легкою справою. Насправді це вкрай неприємне та небезпечне заняття, з яким, напевно, доведеться зіштовхнутися у своєму житті кожному водієві. На щастя, буксирування автомобіля відбувається рідко. Проте саме з цієї причини ми не завжди вміємо його правильно робити. Неправильно виконане буксирування рівносильне порушенню положень Правил дорожнього руху і, таким чином, може призвести до штрафу для нас.

Насамперед – перед тим, як ми зважимося покликати “друга”-водія, який підтримає нас за допомогою автомобіля з буксирним тросом, ми маємо переконатися, що взагалі можемо це зробити. Українське законодавство забороняє буксирувати автомобіль із пошкодженою рульовою або гальмівною системою, тому у разі поломки такого типу краще довірити справу автосервісу Арія Моторс. При поломці автомобіля з автоматичною або напівавтоматичною коробкою передач виклик евакуатора може призвести до серйозних несправностей, ремонт яких обійдеться дорого. Комусь буксирування може здатися схожим на «буксирування причепа», але теорія трохи відрізняється від практики. Транспортні засоби буксируються за допомогою нерозривного «жорсткого» або «гнучкого» з’єднання, причому перевага останнього варіанту – за допомогою буксирного троса. Відстань між автомобілями має становити чотири-шість метрів, при цьому сам трос кріпиться до спеціального утримувача, яким обладнаний кожен автомобіль. Буксирований транспортний засіб має бути відповідним чином позначено – ззаду ліворуч від транспортного засобу має бути встановлений знак аварійної зупинки. Погана видимість під час руху, своєю чергою, змушує включати габаритні вогні. З метою безпеки забороняється виключати аварійку в автомобілі, що буксирується.

Найпоширеніша помилка під час буксирування – недотримання швидкісного режиму. У населених пунктах максимально допустима швидкість буксируючого автомобіля становить лише 30 км/год. Поза населеним пунктом (на швидкісній дорозі) вона становить 60 км/год. Зрозуміло, водії обох транспортних засобів  — повинні мати чинні права водія. Порушення будь-якого з цих положень може спричинити серйозні наслідки – штраф у розмірі до 4000 грн. Також дозволяється буксирувати автомобіль по автомагістралі — але тільки до наступного з’їзду. Однак у цьому випадку це можна зробити лише на дозволеному транспортному засобі, тобто за допомогою служби допомоги на дорозі.

Звичайно, пасажири також можуть перебувати в автомобілі, що буксирується. Немає положення, в якому говорилося б, хоча багато хто вважає інакше, що єдиною особою, якій дозволено перебувати в машині, взятій на евакуатор, є водій. Буксирований транспортний засіб також не обов’язково має бути легшим за буксируючий автомобіль.

Що стосується самої операції з буксирування, то найкращий варіант – вибрати відносно без великого трафіку дорогу, що не обслуговується. Це дозволить вести машину відносно спокійно, планомірно, без частих зупинок. Рух під час буксирування має бути плавним та стійким. Сайт: Арія Моторс